ISO-certificering in Nederland

over ISO Certificering in Nederland

Heb je jezelf ooit de vraag gesteld, wat is ISO certificering? Dan ben je hier aan het juiste blog! Lees verder om inzicht te krijgen in de ISO certificering betekenis, de ISO certificering kosten en hoe ISO certificering behalen – ISO certificering zelf doen te doen of via een adviesbureau.

Wat is ISO?

Voordat we de vraag beantwoorden wat is ISO certificering is , moeten we eerst ISO definiëren. ISO staat voor ‘International Organization for Standardization’ , een wereldwijd consortium van nationale normalisatie-instellingen die samenwerken om internationale normen en standaarden te ontwikkelen en vast te stellen voor het hele spectrum van industriële, commerciële en consumentenproducten. Deze zijn gebaseerd

Het doel van ISO is om wereldwijd te zorgen voor ontwikkeling, productie en dienstverlening door middel van standaardisatie binnen een gemeenschappelijk kader met vergelijkbare criteria. Het gebruik van deze standaarden helpt organisaties om kosten te besparen, afval te verminderen en activa te hergebruiken door de ontwikkeling van meerdere concurrerende producten binnen één branche te vermijden.

Wat is ISO certificering?

Laten we om te beginnen eerst de belangrijkste vraag beantwoorden: wat is ISO certificering? ISO certificering is een auditprocedure van een derde partij die het managementsysteem van uw bedrijf, dat in uw organisatie is geïmplementeerd en toegepast, beoordeelt aan de hand van een specifieke ISO managementsysteemnorm. Om ISO certificering behalen, moeten bedrijven voldoen aan de ISO standaardvereisten in hun managementsysteem.

ISO certificering Betekenis:

ISO certificering, in de meest strikte zin, betekent dat een managementsysteem, productieproces, service of documentatieprocedure alle noodzakelijke elementen bevat voor standaardisatie en kwaliteitsborging. Er bestaan ​​ISO-normen om uniformiteit te garanderen. Elke certificering heeft zijn eigen set van normen en criteria en krijgt een nummer toegewezen.

ISO certificering betekenis voor industrieën

ISO certificering is zeer gunstig voor alle betrokken partijen in de branche. Het is in feite een beoordeling van kwaliteitsmanagementsystemen om ervoor te zorgen dat ze effectief en efficiënt zijn in het leveren van producten of diensten die de klant nodig heeft. ISO certificering zorgt ervoor dat alle processen, procedures, systemen en personeel aanwezig zijn om superieure producten tegen lagere kosten aan te bieden.

ISO certificering Betekenis voor fabrikanten

ISO certificering is gunstig voor fabrikanten omdat het hen helpt (a) geloofwaardigheid op de markt te vestigen en (b) potentiële bedrijfsrisico’s te identificeren. Fabrikanten die ISO certificering behalen, tonen aan dat ze zich inzetten voor het leveren van producten en diensten die voldoen aan de eisen van klanten, regelgevende instanties en andere belanghebbenden.

ISO certificering Betekenis voor dienstensector

De dienstverlenende sector kan profiteren van ISO certificering op twee belangrijke gebieden: helpen waarborgen dat normen worden nageleefd en best practices aanmoedigen. ISO 9001 certificering is de toonaangevende norm voor managementsystemen voor servicebedrijven omdat het richtlijnen biedt die kunnen helpen om te voldoen aan vereisten zoals die in ISO/IEC 20000-1:2011, waarin vereisten voor een IT-servicebeheersysteem worden gespecificeerd.

ISO certificering Betekenis voor financiële sector

ISO certificering komt financiële instellingen ten goede omdat het een onbevooroordeelde derde partij aan tafel brengt om een ​​uitgebreid beoordelingsproces van organisatorische praktijken uit te voeren. Daarbij bieden de ISO certificeringsvereisten banken en andere financiële instellingen een uitgebreide lijst van vereisten en normen die nodig zijn om een ​​financiële onderneming effectiever en efficiënter te maken, wat allemaal resulteert in een betere klantenservice – het uiteindelijke doel. Voor banken en andere financiële bedrijven die ISO certificering behalen, is een kortetermijneffect een boost voor het moreel van het personeel. Een resultaat op langere termijn is een veiligere, sterkere organisatie met een groter marktaandeel en een grotere winstgevendheid.

ISO certificering Zorg sector

ISO certificering zorg is van toepassing op ziekenhuizen, verpleeghuizen, laboratoria, medische centra, klinieken en alle medische gerelateerde faciliteiten. ISO certificering voor de zorgsector is zeer effectief en noodzakelijk omdat er in deze sector veel zaken zijn die moeten worden behandeld, zoals de patiënt, het personeel dat in die specifieke sectie werkt, kamers, echografiekamer, enz. Zorgorganisaties die ISO certificering behalen, zijn competenter en georganiseerder zijn dan hun concurrenten.

Verschillende soorten ISO certificeringen:

Er zijn veel verschillende soorten ISO certificeringen, afhankelijk van het soort product of dienst die uw bedrijf levert. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

  • ISO 9001 kwaliteitsmanagementsystemen (QMS)
  • ISO 14001 Milieubeheersystemen (EMS)
  • ISO 27001 Informatiebeveiligingsbeheersystemen (ISMS)
  • ISO 45001 Managementsysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk (OHSMS)
  • ISO 22000 Voedselveiligheidsbeheersysteem (FSMS)
  • ISO 13485 kwaliteitsmanagementsysteem voor medische hulpmiddelen

Hoe ISO certificering behalen in Nederland

Elke organisatie die ISO certificering wil behalen, moet bepalen welk ISO managementsysteem moet worden gekozen, geïmplementeerd en toegepast.

  1. Hoe bepaal ik de beste ISO-normen die van toepassing zijn op mijn organisatie?

Organisaties kunnen op basis van hun activiteiten worden ingedeeld in verschillende bedrijfstakken. Elk van deze sectoren heeft zijn eigen unieke ISO-normen die op hen van toepassing zijn. Bij het selecteren van ISO-normen is het belangrijk om specifiek te zijn en de norm te kiezen die het meest direct van toepassing is op de activiteiten van uw organisatie; daarom moet u een grondige analyse maken van hoe uw organisatie werkt.

Er zijn gemeenschappelijke of generieke normen die op elk soort organisatie kunnen worden toegepast, bijvoorbeeld: ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 27001 enz.,

Sectorspecifieke normen: ISO heeft geavanceerdere sectorspecifieke normen ontwikkeld die passen bij het product en de controle-eisen. Ex. ISO 22000 — alleen toegepast voor de voedingsindustrie (organisatie die zich bezighoudt met voedselproducten van boer tot bord)

  1. Implementeer de normen met documentatie:

Zodra een standaard of meerdere standaarden (geïntegreerd managementsysteem) is afgerond, moet de organisatie de standaardvereiste in de activiteiten van uw organisatie opnemen en het systeem volgen om ISO certificering behalen. Hoe, wanneer, door wie, wat er wordt gedaan om aan de normeis te voldoen, moet worden gedocumenteerd en verdeeld onder de medewerkers en wordt gevolgd.

Aangezien deze activiteit expertise vereist, moeten organisaties een externe ISO-consulent in dienst nemen om te begeleiden bij het opleiden van het personeel en bij de documentatie van het managementsysteem, in plaats van ISO certificering zelf doen. Organisaties moeten ook exclusief personeel in dienst hebben met kwalificaties zoals ISO Lead Auditor / Internal Auditor en met vergelijkbare ISO certificeringswerkervaring.

III. ISO certificering aanvragen

  • Vul het aanvraagformulier voor ISO certificering in en stuur het naar een ISO-certificeringsinstantie zoals Integrated Assessment Services (IAS). U kunt het aanvraagformulier downloaden van onze website en de vereiste gegevens invullen en indien nodig het document uploaden.
  • IAS beoordeelt uw documenten en komt op de auditdata voor uw organisatie.
  • IAS zal de fase 1 Audit uitvoeren om ervoor te zorgen dat het vastgestelde systeem en de documentatie voldoen aan de minimumvereisten voor ISO certificering.
  • IAS zal ook de fase 2 Audit uitvoeren om ervoor te zorgen dat het ISO-systeem effectief wordt geïmplementeerd en onderhouden in uw organisatie. Elke afwijking zal worden gemeld en er zal worden gezocht naar corrigerende maatregelen.
  • IAS geeft ISO certificering af aan uw organisatie.
  1. Wat gebeurt er na ISO certificering?

Uw ISO certificeringsstatus wordt bijgewerkt op de IAS-website en de websites van de accreditatie-instantie. Zo kan de authenticiteit van uw certificaat worden geverifieerd. Na ISO certificering blijven we werken aan het ondersteunen van u met advies over managementsystemen, audits en training om u te helpen de prestaties continu te verbeteren. We bieden ook om de drie jaar een volledige certificeringsvernieuwing aan.

Waarom geïntegreerde beoordelingsdiensten?

Integrated Assessment Services biedt ISO certificering in Nederland tegen zeer concurrerende tarieven, met diensten van hoge kwaliteit, waaronder: – Training van personeel, ondersteuning bij de implementatie van managementsystemen, ondersteuning bij site-audits, enz. We zijn professionals als het gaat om het leveren van ISO certificering in Nederland en over Europa.

ISO certificering kosten

De ISO certificering kosten in Nederland variëren van bureau tot bureau. IAS brengt opdrachtgevers zeer redelijke en transparante ISO certificering kosten in rekening. Over het algemeen worden ISO certificering kosten afgeleid op basis van de mandagen van audits on-site en off-site. De kosten van ISO 9001 certificering voor een organisatie in Nederland bedragen circa € 3000,-. We hebben veel flexibele pakketopties om de ISO certificering kosten te helpen verlichten.

Om de ISO certificering kosten te kennen, vult u het onderstaande aanvraagformulier in en ontvangt u een gratis offerte!

ISO certificering zelf doen

Als u zelf ervaring heeft met het opstellen van de documentatie, kan het ISO certificering zelf doen u tijd en geld besparen. U kunt ook hulp krijgen van IAS. IAS kan een complete set ISO-sjablonen en documentatie delen die u zelf kunt gebruiken bij het uitvoeren van ISO certificering.

Zelf ISO certificering doen lijkt misschien een goedkope optie, maar het kan behoorlijk tijdrovend en moeilijk worden zonder de hulp van een adviesbureau. Als uw systeem wordt bekeken door een neutrale systeemexpert, kan verschillende belangrijke informatie, zoals de sterke en zwakke punten van uw systeem, de bekwaamheid van uw personeel, de laatste trends in het omgaan met problemen en zakelijke kansen, enz. alleen worden verkregen tijdens een externe audit.

Er kan worden beweerd dat het ISO certificering zelf doen betekenis en bedoeling van ISO certificering doodt. Als je toch ISO certificering zelf doen, neem dan contact op met IAS voor externe hulp.

Hoe ga ik aan de slag om ISO certificering behalen?

Geïnteresseerde klanten worden verzocht om vandaag terug te schrijven door het aanvraagformulier op onze site in te vullen of ons onmiddellijk te bellen op +6531591803. U kunt ons ook rechtstreeks e-mailen op enquiry@iascertification.com

We kijken ernaar uit om met u samen te werken aan een succesvolle ISO certificering in Nederland! Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over wat is ISO certificering, ISO certificering kosten, hoe u ISO certificering behalen of ISO certificering zelf doen!