FDA-certificering

FDA-certificering

Wat is een FDA certificaat?

Het FDA certificaat bevestigt dat een product voldoet aan alle veiligheidsnormen van de Amerikaanse Food and Drug Administration, waaronder informatie over de ingrediënten, productietechnieken en kwaliteitscontrolesystemen. Een FDA certificaat maakt het ook gemakkelijker om producten in de Verenigde Staten te verkopen door hun kwaliteit en veiligheid te garanderen. Door de FDA goedgekeurde producten zijn ook gemakkelijker op de markt te brengen aan klanten, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker wordt om te floreren.

Wat is de FDA?

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is verantwoordelijk voor het garanderen van de veiligheid, werkzaamheid en beveiliging van geneesmiddelen voor mens en dier, biologische producten en medische apparatuur, evenals de voedselvoorziening, cosmetica en stralingsafgevende artikelen in de land. De FDA is ook verantwoordelijk voor het reguleren van de productie, marketing en distributie van tabaksproducten om de volksgezondheid te beschermen door ervoor te zorgen dat deze artikelen naar behoren worden gecontroleerd.

Wat is het belang van een FDA certificaat?

Als u in de Verenigde Staten reclame wilt maken voor en uw goederen op de markt wilt brengen, geeft het verkrijgen van een FDA certificaat u meer geloofwaardigheid. Het kan uw bedrijf ook helpen geld te besparen omdat het wordt erkend door de Amerikaanse douane en grensbescherming. Ten slotte, omdat uw product door de FDA is goedgekeurd, heeft het minder kans om teruggeroepen te worden, wat erg duur kan blijken te zijn.

Welke producten komen in aanmerking voor een FDA certificaat?

De volgende artikelen moeten een FDA certificaat hebben voordat ze in de Verenigde Staten op de markt worden gebracht:

 • Etensmiddelen
 • Drankjes
 • Farmaceutica
 • Biologie
 • Medische apparatuur
 • Veterinaire geneesmiddelen
 • Cosmetica met elektronische apparaten die straling uitzenden
 • Tabak

Bedrijven die in aanmerking komen voor het aanvragen van een FDA certificaat

Elk bedrijf dat goederen vervaardigt, herverpakt of herlabelt voor export naar de Verenigde Staten, moet een FDA certificaat hebben. Het FDA certificaat bevestigt dat de producten van een bedrijf zijn goedgekeurd voor verkoop in de Verenigde Staten in overeenstemming met de FDA-voorschriften.

Voordelen van een FDA certificaat

Enkele voordelen van het verkrijgen van een FDA certificaat zijn:

 • Vergroot het vertrouwen van de klant in producten die in de Verenigde Staten worden verkocht door een bedrijf te helpen bij het betreden van de Amerikaanse markt.
 • Zorgt ervoor dat producten worden behandeld op een manier die veilig is voor menselijke consumptie
 • Maximaliseert winstgevendheid
 • Geeft blijk van toewijding aan continue verbetering in alle facetten van de bedrijfsactiviteiten.
 • Zorgt voor naleving van federale regels en normen.
 • Verbetert de verkoopbaarheid van producten in de Verenigde Staten door een concurrentievoordeel te bieden ten opzichte van andere ondernemingen in dezelfde branche.
 • Erken de toewijding van uw bedrijf aan productkwaliteit, veiligheid en integriteit

Proces om een ​​FDA certificaat te verkrijgen

IAS heeft een eenvoudige aanpak om uw bedrijf te helpen snel een FDA certificaat te ontvangen:

 1. Bepaal eerst de productcategorieën waarvoor een FDA certificaat vereist is.
 2. Vul de IAS FDA certificeringsaanvraag in.
 3. Het originele papierwerk wordt ingediend door de producent of verkoper (op basis van certificeringsnormen, inclusief testcertificaten).
 4. IAS analyseert uw documenten om te zien of ze voldoen aan de wettelijke criteria.
 5. IAS zal een audit uitvoeren om ervoor te zorgen dat het product voldoet aan de FDA certificeringsvereisten.
 6. Als er afwijkingen moeten worden gecorrigeerd voordat het FDA certificaat kan worden toegekend, neemt IAS contact op met uw organisatie.
 7. Zodra aan alle vereisten is voldaan, zal IAS het FDA certificaat uitgeven.

Waarom kiezen voor IAS voor een FDA certificaat?

In Nederland kan Integrated Assessment Services (IAS) u helpen om heel eenvoudig een FDA certificaat te behalen. Met onze hulp kunnen fabrikanten een FDA-registratiecertificaat krijgen. IAS helpt ook fabrikanten van voedingsmiddelen, farmaceutische producten en medische hulpmiddelen bij het registreren van hun producten bij de Amerikaanse Food and Drug Administration. Wij bieden diensten van hoge kwaliteit tegen een prijs die zowel redelijk als concurrerend is. Met de steun van IAS kan uw bedrijf mogelijk voldoen aan de FDA-regelgeving.

We hebben een team van professionals die goed thuis zijn in de FDA certificering sprocedure en die uw bedrijf kunnen helpen om snel een FDA certificaat te verkrijgen. IAS is een merk waarop u kunt vertrouwen als het gaat om FDA certificeringsdiensten. Onze deskundige medewerkers zullen u bij elke stap begeleiden en u helpen met de aanvraagprocedure voor het FDA certificaat.

Neem vandaag nog contact met ons op!

E-mail: [email protected], mobiel: +6531591803