HACCP-certificering

HACCP certificering

Over HACCP certificering

HACCP certificering bevestigt dat een voedselveiligheidssysteem is geverifieerd van fabricage tot consumptie. HACCP certificering helpt u om de hoogste mate van voedselveiligheid en productkwaliteit aan uw klanten te geven. HACCP certificering toont de klant aan dat de leverancier toegewijd is aan procedures voor kwaliteit, productveiligheid en verbetering van de voedselkwaliteit.

Voor bedrijven die betrokken zijn bij de voedselvoorzieningsketen is een certificaat HACCP een belangrijke indicator geworden voor effectieve managementpraktijken. HACCP certificering helpt bij het voorkomen van besmetting door eventuele risico’s voor klanten in de hele toeleveringsketen, van grondstoffen tot afgewerkte goederen, te herkennen en op te lossen.

Belang van HACCP certificering

HACCP certificering is belangrijk voor het verbeteren van voedselveiligheid en kwaliteit over de hele wereld. Voedselproducten worden in toenemende mate op de wereldmarkt verkocht, dus het handhaven van hoge normen voor productveiligheid en kwaliteit is essentieel om uw concurrentievoordeel te behalen. HACCP certificering helpt u te voldoen aan de verwachtingen van consumenten over de veiligheid en kwaliteit van hun voedingsproducten. Het laat consumenten ook zien dat u zich inzet voor het bieden van de hoogste mate van productveiligheid en kwaliteit.

Voordelen van certificaat HACCP

Een HACCP gecertificeerd bedrijf plukt een hele reeks voordelen, waaronder de volgende:

 • Voedselziekte en ontevredenheid bij de consument zijn minder waarschijnlijk.
 • HACCP controles verlagen het risico op infectie met pathogenen, zoals E. coli en Listeria monocytogenes.
 • Beschermt tegen verborgen gevaren zoals allergieën en verbetert de efficiëntie door afval en nabewerking te verminderen.
 • Medewerkerparticipatie en kennis worden vergroot, wat resulteert in een productiever personeelsbestand.
 • Door het implementeren van een HACCP plan hebben klanten meer vertrouwen in uw goederen.

Organisaties die in aanmerking komen voor certificaat HACCP

HACCP certificering is beschikbaar voor elk bedrijf dat voedseldiensten levert. Hieronder volgen enkele voorbeelden van organisaties die baat zouden hebben bij HACCP certificering:

 • Voedselproducerende bedrijven
 • Voedselverpakkingsbedrijven
 • Restaurants
 • Catering diensten
 • Hotels
 • Direct-to-consumer retailers

HACCP Certificaat Behalen bij IAS

Nu kunt u op een eenvoudige maar effectieve HACCP certificaat behalen met IAS verkrijgen. Hieronder volgen de stappen om HACCP gecertificeerd te worden:

 1. Vul het IAS-aanvraagformulier in om een ​​offerte voor HACCP certificering te krijgen.
 2. IAS-auditors coördineren een HACCP certificering saudit met uw HACCP-team.
 3. Voltooi de HACCP certificering audit en neem indien nodig corrigerende maatregelen.
 4. IAS geeft HACCP certificering af aan uw bedrijf zodra alle non-conformiteiten zijn aangepakt en verholpen.

HACCP Certificaat Kosten

De HACCP certificaat kosten variëren afhankelijk van de volgende criteria:

 • De grootte van uw organisatie
 • Het aantal arbeiders
 • Het aantal vestigingen dat HACCP gecertificeerd wil worden
 • De reikwijdte van de activiteiten van uw bedrijf
 • De risico’s verbonden aan de reikwijdte van de activiteiten

Wilt u meer weten over de HACCP certificaat kosten, neem dan contact op met een van onze coördinatoren voor een gratis adviesgesprek!

HACCP Certificaat Online

IAS Grants geeft nu HACCP certificaat online uit via onze externe auditdiensten. Nadat de audit met succes is afgerond, geeft IAS HACCP certificaat online uit waarin staat dat uw bedrijf de HACCP certificering heeft behaald. De audit op afstand is gebaseerd op de online testscenario’s voor uw systeemdocumentatie, beleidstests en andere gerelateerde HACCP system procedures.

HACCP certificaat online – Audit procedure

Voordat u HACCP certificaat online verkrijgt, wordt een HACCP audit op voedselveiligheid uitgevoerd om ervoor te zorgen dat uw bedrijf voldoet aan de HACCP normen. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van de auditor, die de volgende taken zal uitvoeren:

 • Voordat HACCP certificaat online wordt uitgegeven, wordt uw fabriek geïnspecteerd met behulp van onze auditservices op afstand.
 • Er zullen interviews met sleutelpersoneel worden gehouden om vast te stellen of zij de HACCP normen beheersen.
 • Voordat een HACCP certificering wordt verkregen, wordt een steekproef van voedselveiligheids-/HACCP records geëvalueerd die tijdens de implementatie van het systeem zijn geproduceerd.
 • Ten behoeve van de afgifte van een HACCP certificaat wordt het HACCP plan, alsmede eventueel daarbij behorend beleid, procedures, documenten en formulieren beoordeeld.

Voor meer informatie over de HACCP certificaat kosten of het HACCP certificaat behalen, neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!

Neem vandaag nog contact met ons op!

E-mail: enquiry@iascertification.com, mobiel: +6531591803

Voor meer informatie over HACCP-certificering en training kunt u vandaag nog contact opnemen met ons professionele ISO-team via Mail: info@iasiso.com en Mob:+91 9962590571